tromaktiko: Τραγανά chicken pops με κρούστα παρμεζάνας και πιπεριού καγιέν

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τραγανά chicken pops με κρούστα παρμεζάνας και πιπεριού καγιέν



Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με τριμμένη παρμεζάνα και αρωματικό πιπέρι...

Συστατικά

2 φλ. ηλιέλαιο
¾ φλ. αλεύρι γοχ
1 κ. γλυκού αλάτι
½ κ. γλυκού πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
3 κ. σούπας μαϊντανός
1 φλ. σάλτσα ντομάτας

Τρόπος μαγειρέματος

Άπλωσε σε μια πιατέλα μπόλικο απορροφητικό χαρτί και ετοίμασε τρία βαθιά πιάτα.
Στο ένα πιάτο βάλε το αλεύρι με το αλάτι και τα πιπέρια, στο δεύτερο τα αυγά και στο τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με την παρμεζάνα.
Πέρασε σιγά-σιγά τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε το λάδι μέχρι να κάψει (178 βαθμούς α χρησιμοποιείς θερμόμετρο).
Δουλεύοντας σε μερίδες, ρίξε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τηγάνισε για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Άφησε τις μουκίτσες στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και έπειτα σέρβιρε με τον μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!